קריירה והחיים שלכם - חיפוש עבודה הוא עבודה



מאת: עמירם קאופמן

בין אם אתם מובטלים ובין אם אתם עדיין עובדים. חיפוש עבודה הוא פרויקט לכל דבר. עליכם ליזום ללא הרף, ליצור לוחות זמנים ולבחון את עצמכם לכל אורך הדרך. בהצלחה
בספרו "גלה את ייעודך" כותב רובין שארמה: "עשה כמיטב יכולתך - את המיטב שאתה יודע לעשות בכל פן של החיים שלך - ותן לחיים לעשות את השאר. זהו איזון עדין מאוד בין לגרום לדברים לקרות ובין להניח לדברים לקרות".

אתם מוזמנים לעשות את המיטב בתהליך חיפוש העבודה, ולתת ליקום לעשות עבורכם את השאר. הנה כמה נושאים דרכם אתם יכולים להתבונן על חיפוש העבודה.

מאפייני התפקיד הבא

לפני היציאה לדרך כדאי שתגדירו מה אתם מחפשים. הגדרת מאפייני המשרה הבאה תאפשר לכם לבחון את ההלימה למשרה המוצעת בפרט, ולנתיב הקריירה בכלל. אם טרם הגדרתם אותם לעצמכם - מוזמנים לחזור לטור הקודם ולעשות זאת.

חיפוש עבודה הוא פרויקט בפני עצמו

לאור העובדה שחיפוש העבודה יכול להכיל עשרות ואף מאות פעילויות, אתם מוזמנים להתייחס אליו כאל פרויקט ולנהל אותו, אחרת הוא עלול "לברוח לכם מהידיים". זכרו שנדרש הרבה Follow up לכל הפניות שלכם - אין טעם לפעול במצב של "שגר ושכח".

האם אתם עוקבים אחרי כל משלוח של קורות חיים ששלחתם ושומרים את הגרסה הספציפית? האם אתם זוכרים מתי דיברתם פעם אחרונה עם מנהלת ההשמה שלכם בחברת ההשמה? האם אתם מתעדים בקצרה שיחות חשובות שניהלתם? האם יש לכם "תכנית שבועית" המותאמת ללוח הזמנים שלכם?

הקצאת זמנים

חיפוש העבודה מחייב אתכם להקצות זמן וקשב בכלל, וחלונות זמנים קשיחים יחסית בפרט. הדבר נכון אם אינכם עובדים כרגע, ונכון שבעתיים אם אתם עובדים. מתי אתם עומדים לעבור על מודעות הדרושים בלוח ידיעות אחרונות?

מתי לאורך השבוע אתם עומדים להיכנס ללוח הדרושים של ynetcenter ולבדוק מה חדש? מתי אתם הולכים לעשות את כל עבודת ה"ניירת" - פקסים, משלוח מיילים וכדומה? איך אתם יכולים במהלך היום לעשות את הטלפונים שאין מנוס מלבצעם בשעות העבודה? מתי אתם יכולים להתייצב לראיונות עבודה?

חיפוש פרואקטיבי

בניגוד לריאקטיביות, שמשמעותה היא להגיב, המשמעות של חיפוש פרואקטיבי הוא ליזום. תחת חיפוש פרואקטיבי אני אכניס מגוון פעילויות שרק אתם יכולים לחולל: ניצול מיטבי של ה-Networking האישי שלכם, פנייה יזומה לחברות שמעניינות אתכם, שימוש בשיטת "חבר מביא חבר" ועוד.

תחקור החיפוש

כמו בכל תחום בחיים - תחקור, הפקת לקחים ויישומם חשובים מאוד. בחיפוש עבודה החשיבות גדלה, משום שזהו תהליך עם הרבה אלמנטים החוזרים על עצמם (לדוגמה: ראיונות עבודה, משלוח קורות חיים, ועוד). אני מציע לכם לבדוק שאתם מבצעים שני סוגי תחקירים - תחקיר עיתי ותחקיר נקודתי:

• תחקיר עיתי מתבצע באופן קבוע מעת לעת, לדוגמה כל סוף שבוע. האם אתם מתחקרים את תהליך החיפוש בשבוע שחלף? מה עבד? מה לא עבד? האם הספקתם לעשות מה שתכננתם? מה אתם הולכים לעשות אחרת? מה אתם בוחרים להוריד או להוסיף?

• תחקיר נקודתי מתבצע מול כל פעילות משמעותית בתהליך. האם אתם מבינים למה לא הצלחתם לעבור את ראיון העבודה ממנו יצאתם כרגע? האם אתם יכול ללמוד וליישם מיד משהו מתוך השיחה שניהלת כרגע עם מנהלת ההשמה שלכם?

חיפוש עבודה הוא עבודה. אבל, אל תשכחו - הוא רק האמצעי, המטרה היא מציאת העבודה. בהצלחה.

בשבוע הבא - האם קורות החיים שלך הם אכן אתה?

מקור המאמר: Reader - מאגר המאמרים הישראלי

רשימת מאמרים: